A kampány lezárult.Algéria: Szabadságot a női politikai foglyoknak

Partnerünk a Public Services International, a Globális Szakszervezeti Szövetség, amely több mint 700 tagszervezete 30 millió dolgozót képvisel 154 országban.

Az Algériát átható korrupció elleni tömeges tüntetések – ami Hirak Mozgalom néven ismert - és a decemberi elnökválasztás követő tiltakozások után fokozódott az elnyomás, nem kímélve senkit, beleértve a szakszervezeti tagok

Dalila Touat-ot 2021. január 3-án 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert ellenezte a kierőszakolt elnökválasztást. Azóta éhségsztrájkot folytat. Namia Abdelkader-t, aki szintén tanár, 2020. december 2-án tartóztatták le és szintén fogva tartják, mert felszólalt az igazságtalanság a korrupció ellen.

Az algériai Köztisztviselők Független Nemzeti Szakszervezete – a Femmes SNAPAP — tagjainak, Dalila Touat és Namia Abdelkader politikai okból fogva tartott tanároknak azonnali szabadon bocsátását követeli.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
president@el-mouradia.dz, contact-mdn@mdn.dz, communicationmtess@gmail.com, contact@mjustice.dz, rights@world-psi.org, snapap_snata@yahoo.com, femmesnapap@yahoo.fr