Brasil: Stopp de fagforeningsfiendtlige angrepene på helsearbeidere

I partnerskap med Public Services International, en global fagorganisasjon med mer enn 700 tilsluttede fagforbund og Sindsaúde-SP helsearbeiderforbundet som representerer 25000 arbeidere i staten São Paulo.

Det er vel kjent at brasilianske myndigheters svar på Covid-19 pandemien har vært blant de verste i verden. En dødelig kombinasjon av fornektelse, brudd på elementære beskyttelsesmetoder, og aktiv sabotasje mot forsøk på å skaffe vaksiner.

Helsemyndighetene i staten São Paulo forberedte ikke helsevesenet på pandemien selv om de visste den var på vei. I mars 2020 måtte helsearbeiderforbundet Sindsaúde-SP gå til retten for å få myndighetene til å bli med på å diskutere responsen på pandemien, inkludert mangelen på personlig verneutstyr og testing av helsearbeidere for Covid-19.

En rekke klager på mangel på verneutstyr og fryktelige arbeidsforhold ble slått opp i avisene. Fagforeningslederne Edson Fedelino og Marilurdes Silva de Faria ble intervjuet og sitert. I stedet for å snakke med de ansatte og deres fagforening for å løse problemene, bestemte arbeidsgiveren å suspendere dem uten lønn i 30 dager.

Vi ber deg støtte disse fagforeningslederne ved å kreve at suspensjonen av Edson og Marilurdes blir omgjort umiddelbart.


Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.

Navn:
[nødvendig]
E-postadresse:
[nødvendig]
Din fagforening/organisasjon:
Landet ditt:
Skriv inn meldingen din her - eller bare bruk standardmeldingen.


Stop spam!
Skriv tallet 4887 her:

Takk!


Hvis du vil motta meldinger om nye kampanjer fra oss, kan du merke av i denne boksen:

Yes:
No:Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
sec-gs@hcrp.usp.br, jgorinchteyn@saude.sp.gov.br, governador@sp.gov.br, secretariageral@sindsaudesp.org.br, pgegpg@sp.gov.br