A kampány lezárult.Brazília: Véget kell vetni az egészségügyi szakszervezet elleni támadásnak

Partnerünk a Public Services International, a Global Szakszervezeti Szövetség, amelynek több mint 700 trade szakszervezete 30 millió dolgozót képvisel 154 országban és a Sindsaúde-SP Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete, amely 25.000 dolgozót képvisel São Paulo-ban.

Nem titok, hogy a brazil kormány válasza a COVID-19 válságra az egyik legrosszabb volt a világon: a tagadás halálos kombinációja, az Egészségügyi Világszervezet által javasolt társadalmi távolságtartás alapvető gyakorlatának nyilvános megsértése, valamint a vakcinák beszerzésére irányuló erőfeszítések aktív szabotázsa.

Egészségügyi hatóságok São Paulo államban nem készítették elő az egészségügyi rendszert annak ellenére, hogy tudták, hogy a Covid-19 közelít. 2020 márciusában a Sindsaúde-SP Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének bírósághoz kellett fordulnia, hogy az Egészségügyi Államtitkárság beleegyezzen abba, hogy együtt üljenek le és beszéljenek a világjárványra adott válaszokról, beleértve az egyéni védőeszközök – PPE és Covid 19 tesztelésének biztosítását az egészségügyi dolgozók számára.

Több panaszról, a PPE eszközök hiányáról és a szörnyű munkakörülményekről a sajtónak Edson Fedelino és Marilurdes Silva de Faria szakszervezeti vezetők nyilatkoztak. A munkáltatójuk ahelyett, hogy beszélt volna a munkavállalókkal és a szakszervezetükkel, hogy megoldják ezeket a problémákat, úgy döntött, hogy 30 napra felfüggeszti őket az állásukból fizetés nélkül.

Kérjük támogasd ezeket a szakszervezeti vezetőket azzal, hogy Edson és Marilurdes felfüggesztésének azonnali visszavonását követeled.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
sec-gs@hcrp.usp.br, jgorinchteyn@saude.sp.gov.br, governador@sp.gov.br, secretariageral@sindsaudesp.org.br, pgegpg@sp.gov.br