Brazília: Véget kell vetni az egészségügyi szakszervezet elleni támadásnak

Partnerünk a Public Services International, a Global Szakszervezeti Szövetség, amelynek több mint 700 trade szakszervezete 30 millió dolgozót képvisel 154 országban és a Sindsaúde-SP Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete, amely 25.000 dolgozót képvisel São Paulo-ban.

Nem titok, hogy a brazil kormány válasza a COVID-19 válságra az egyik legrosszabb volt a világon: a tagadás halálos kombinációja, az Egészségügyi Világszervezet által javasolt társadalmi távolságtartás alapvető gyakorlatának nyilvános megsértése, valamint a vakcinák beszerzésére irányuló erőfeszítések aktív szabotázsa.

Egészségügyi hatóságok São Paulo államban nem készítették elő az egészségügyi rendszert annak ellenére, hogy tudták, hogy a Covid-19 közelít. 2020 márciusában a Sindsaúde-SP Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének bírósághoz kellett fordulnia, hogy az Egészségügyi Államtitkárság beleegyezzen abba, hogy együtt üljenek le és beszéljenek a világjárványra adott válaszokról, beleértve az egyéni védőeszközök – PPE és Covid 19 tesztelésének biztosítását az egészségügyi dolgozók számára.

Több panaszról, a PPE eszközök hiányáról és a szörnyű munkakörülményekről a sajtónak Edson Fedelino és Marilurdes Silva de Faria szakszervezeti vezetők nyilatkoztak. A munkáltatójuk ahelyett, hogy beszélt volna a munkavállalókkal és a szakszervezetükkel, hogy megoldják ezeket a problémákat, úgy döntött, hogy 30 napra felfüggeszti őket az állásukból fizetés nélkül.

Kérjük támogasd ezeket a szakszervezeti vezetőket azzal, hogy Edson és Marilurdes felfüggesztésének azonnali visszavonását követeled.


Te is segíthetsz! Írd be a neved és az e-mail címed és kattints az „üzenet küldése” gombra a lap alján.

Név:
[kötelezõ]
E-mail cím:
[kötelezõ]
Szakszervezeted/szervezeted:
Országod:
Írd be saját üzeneted ide, vagy küld el a kész üzenetet.


Stop spam!
Enter the number 4894 here:

Thank you


Ha a jövõben kapni szeretnél hasonló figyelemfelhívó üzenetet tõlünk, kérjük, pipáld be itt:

Yes:
No:Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
sec-gs@hcrp.usp.br, jgorinchteyn@saude.sp.gov.br, governador@sp.gov.br, secretariageral@sindsaudesp.org.br, pgegpg@sp.gov.br