This campaign is now closed.Brazilië: stop anti-vakbondsaanval op gezondheidswerkers

In partnership with Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries and Sindsaúde-SP the health workers' union that represents 25,000 workers in the state of São Paulo.

Het is geen geheim dat de reactie van de Braziliaanse regering op de COVID-19-crisis een van de slechtste ter wereld is. Een dodelijke combinatie van ontkenning, openbare schending van de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen basispraktijken van sociale afstand en actieve ondermijning van pogingen om vaccins te verwerven.

Gezondheidsautoriteiten in de staat São Paulo waren niet voorbereid ondanks de waarschuwingen dat Covid-19 onderweg was. In maart 2020 moest de Vereniging van Gezondheidswerkers Sindsaúde-SP naar de rechter stappen om het Staatssecretariaat voor Volksgezondheid zover te krijgen om te overleggen over de aanpak van de pandemie, waaronder het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen en Covid 19-tests voor werknemers in de gezondheidszorg.

In de pers verschenen verschillende klachten over gebrek aan beschermingsmiddelen en slechte arbeidsomstandigheden. Vakbondsleiders Edson Fedelino en Marilurdes Silva de Faria werden geïnterviewd en in de pers aangehaald. In plaats van met werknemers en hun vakbond te overleggen over oplossingen, besloot hun werkgever hen voor 30 dagen onbetaald te schorsen.

Steun deze vakbondsleiders en eis de onmiddellijke ongedaanmaking van de schorsing van Edson en Marilurdes.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
sec-gs@hcrp.usp.br, jgorinchteyn@saude.sp.gov.br, governador@sp.gov.br, secretariageral@sindsaudesp.org.br, pgegpg@sp.gov.br