This campaign is now closed.Iran: tijd om onafhankelijke vakbonden te erkennen

In partnership with IndustriALL which represents 50 million workers in 140 countries in the mining, energy and manufacturing sectors and is a force in global solidarity taking up the fight for better working conditions and trade union rights around the world.

Iran staat geen onafhankelijke vakbonden toe en vakbondsactivisten worden vaak gearresteerd als ze de rechten van werknemers verdedigen. LabourStart heeft veel campagnes moeten voeren om gevangengenomen vakbondsleden in Iran te verdedigen.
Desondanks blijven arbeiders stakingen en protesten organiseren tegen slechte werkgevers, en soms winnen ze. De afgelopen jaren hebben tienduizenden contractarbeiders voor de olie- en gasprojecten van Iran deelgenomen aan wilde stakingsacties, gecoördineerd door stakingscomités. Werknemers protesteren tegen gevaarlijk werk in extreme hitte, lage lonen, slechte leefomstandigheden, onredelijke ploegendiensten en arbeidsbemiddelaars die onterecht sociale zekerheidsbijdragen declareren en het verschil opstrijken. De werknemers behalen overwinningen en de regering heeft dit gemerkt: vorige maand had het ministerie van Arbeid voor het eerst een ontmoeting met een arbeidersvertegenwoordiger, van het Iraanse afdeling UMMI van IndustriALL, om de eisen van de arbeiders te horen.

Dit is het moment om deze regeling te formaliseren door onafhankelijke vakbonden te erkennen als legitieme werknemersvertegenwoordigers en een systeem voor arbeidsverhoudingen op te bouwen in overeenstemming met wereldwijde normen en IAO-conventies. Roep de regering van Iran op om onafhankelijke vakbonden te erkennen!
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
pr@mcls.gov.ir, info@mcls.gov.ir, infopack@irimlsa.ir, info@raisi.org, media@raisi.org, missionofiran@gmail.com