Kampanjen er avsluttet.Iran: Det er på tide å anerkjenne uavhengige fagforeninger!

I partnerskap med IndustriALL, en global fagorganisasjon som representerer 50 millioner arbeidstakere innenfor industri, olje- og mineralutvinning

Iran tillater ikke uavhengige fagforeninger, og fagforeningsaktivister blir ofte fengslet når de forsvarer arbeidstakerrettigheter. LabourStart har kjørt mange kampanjer til forsvar for fengslede fagforeningsfolk i Iran.

Likevel fortsetter arbeidere å organisere streiker og protester mot dårlige arbeidsgivere, og av og til vinner de.
De siste årene har flere titusener kontraktsarbeidere på Irans olje- og gassprosjekter deltatt i ville streiker, koordinert av streikekomiteer. Arbeiderne protesterer mot farlig arbeid i ekstrem varme, med lave lønninger, elendige boforhold, lange skift og arbeidsformidlere som jukser med sosiale forsikringer.

Disse arbeiderne har begynt å vinne, noe myndighetene legger merke til. For en måned siden møtte for første gang en representant for arbeidsdepartementet UMMI, forbundet som er tilsluttet IndustriALL, for å høre hva arbeiderne krever. Nå er det på tide at myndighetene formaliserer dette gjennom å anerkjenne uavhengige fagforeninger som legitime representanter for arbeiderne, og etablerer et system for partssamarbeid som er i tråd med globale standarder og ILO-konvensjoner. Krev at iranske myndigheter anerkjenner uavhengige fagforeninger!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
pr@mcls.gov.ir, info@mcls.gov.ir, infopack@irimlsa.ir, info@raisi.org, media@raisi.org, missionofiran@gmail.com