This campaign is now closed.Colombia: stop de doodsbedreigingen tegen vakbondsvertegenwoordigers van Fresenius


In partnership with Public Services International – PSI, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries, UNI Global Union, that represents 20 million workers from over 150 different countries primarily employed in the service sector, IndustriALL which represents 50 million workers in 140 countries in the mining, energy and manufacturing sectors and the, Fresenius Global Union Alliance that brings together more than 50 trade unions from all over the world.

Gezondheidswerkers worden wereldwijd erkend als de helden en heldinnen van de COVID-pandemie. Gezondheidswerkers hebben zich wereldwijd in vakbonden georganiseerd om te onderhandelen over veiligere werkomstandigheden. Toen arbeiders van de Duitse multinational Fresenius in Colombia vakbonden vormden en onderhandelingen begonnen, werden ten minste twee van hun gekozen leiders met de dood bedreigd.

Colombia wordt al jaren gezien als een van de gevaarlijkste landen in de wereld voor activisten en vakbondsmensen. De Colombiaanse staat bevestigt dat alleen al in 2021 145 leiders van sociale bewegingen zijn vermoord.

Als Colombiaanse vakbondsleiders worden bedreigd, nemen ze dat zeer serieus. Julian Parra en Claudia López zijn beide werknemers van Quironsalud (dochter van Fresenius) die met de dood werden bedreigd. Claudia meldde de details van deze bedreigingen aan de lokale politie. Julian is Colombia ontvlucht.

Ze hebben allebei aan hun Duitse werkgever gevraagd om deze en soortgelijke bedreigingen publiekelijk aan de kaak te stellen. Fresenius & Quironsalud hebben herhaalde officiële verzoeken in Colombia, Spanje en Duitsland genegeerd of afgewezen.

Sluit je aan bij Claudia, Julian, PSI, UNI Global Union, IndustriALL en de Fresenius Global Union Alliance in de oproep aan Fresenius om onmiddellijk en onvoorwaardelijk deze en andere soortgelijke bedreigingen tegen hun arbeiders aan de kaak stellen en te goeder trouw te gaan onderhandelen met gekozen vakbondsvertegenwoordigers. In plaats van te zwijgen, zou het bedrijf te goeder trouw moeten onderhandelen met de vakbond van hun werknemers.

Bekijk de comments van Julian in deze video
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
sebastian.biedenkopf@fresenius.com, Stephan.sturm@fresenius.com, jcga@quironsalud.es, idelpon@quironsalud.es, gbartolome@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, rechumanos@clinicamedellin.com, presidenciabi@clinicadelamujer.com.co, jtalentoh@clinicadelamujer.com.co, rafael.gonzalez@imbanaco.com.co, jtrejo@imbanaco.com.co, ghumana.recepcion@imbanaco.com.co, gerencia@imbanaco.com.co, jcposada@clinicalasvegas.com, gestionhumana@clinicalasvegas.com, edgar.aldana@imbanaco.com.co