Tämä kampanja on päättynyt.Kolumbia: Freseniuksen työntekijöiden ay-edustajien tappouhkausten loputtava


In partnership with Public Services International – PSI, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries, UNI Global Union, that represents 20 million workers from over 150 different countries primarily employed in the service sector, IndustriALL which represents 50 million workers in 140 countries in the mining, energy and manufacturing sectors and the, Fresenius Global Union Alliance that brings together more than 50 trade unions from all over the world.

Terveysalan työntekijöitä pidetään maailmanlaajuisesti COVID-pandemian sankareina. Terveydenhuollon työntekijät eri puolilla maailmaa ovat järjestäytyneet ammattiyhdistyksiin neuvotellakseen turvallisemmat työolot. Kun saksalaisen monikansallisen Fresenius-yrityksen työntekijät perustivat Kolumbiassa ammattiyhdistyksiä ja aloittivat neuvottelut, ainakin kaksi heidän johtajistaan ​​uhattiin tappaa.

Kolumbiaa on useiden vuosien ajan pidetty yhtenä maailman vaarallisimmista maista aktivisteille ja ammattiyhdistysaktiiveille. Kolumbian valtio on vahvistanut, että pelkästään vuonna 2021 maassa murhattiin 145 yhteiskunnallisen liikkeen johtohahmoa.

Kolumbiassa ammattiyhdistysten johtajat ottavat uhkaukset erittäin vakavasti. Julian Parra ja Claudia López ovat Freseniuksen tytäryhtiön Quironsaludin työntekijöitä, jotka ovat saaneet tappouhkauksia. Claudia on ilmoittanut uhkauksista paikalliselle poliisille. Julian on paennut Kolumbiasta.

Claudia ja Julian ovat pyytäneet saksalaista työnantajaansa julkisesti tuomitsemaan kyseiset ja kaikki vastaavat uhkaukset. Fresenius & Quironsalud ovat kerta toisensa jälkeen sivuuttaneet pyynnöt Kolumbiassa, Espanjassa ja Saksassa.

Liity Claudian, Julianin, PSI:n, UNI Global Unionin, IndustriALLin ja Fresenius Global Union Alliancen rinnalle vaatimaan Freseniusta välittömästi ja yksiselitteisesti tuomitsemaan kaikki sen työntekijöihin kohdistuvat uhkaukset ja neuvottelemaan työntekijöidensa ay-edustajien kanssa. Vaikenemisen sijaan yrityksen tulisi aidosti neuvotella työntekijöidensä ammattiliiton kanssa.

Katso Julianin kommentit tästä videosta https://www.youtube.com/watch?v=YFXmoeivXek
Viestisi lähetetään seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:
sebastian.biedenkopf@fresenius.com, Stephan.sturm@fresenius.com, jcga@quironsalud.es, idelpon@quironsalud.es, gbartolome@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, rechumanos@clinicamedellin.com, presidenciabi@clinicadelamujer.com.co, jtalentoh@clinicadelamujer.com.co, rafael.gonzalez@imbanaco.com.co, jtrejo@imbanaco.com.co, ghumana.recepcion@imbanaco.com.co, gerencia@imbanaco.com.co, jcposada@clinicalasvegas.com, gestionhumana@clinicalasvegas.com, edgar.aldana@imbanaco.com.co