A kampány lezárult.Kolumbia: Vessenek véget a Fresenius szakszervezet képviselői elleni halálos fenyegetéseknek

Partnerünk a Public Services International – PSI, a Globális Szakszervezeti Szövetség, amelynek több mint 700 szakszervezete 30 millió munkást képvisel 154 országban, az UNI Global Union, amelynek 20 millió, elsősorban a szolgáltatási szektorban dolgozó tagja van 150 különböző országban, az IndustriALL, amely 50 millió munkást képvisel 140 országban a bánya, az energia és az ipari szektorban, és a a Fresenius Global Union Alliance, amely több mint 50 szakszervezetet tömörít a világ minden tájáról.

Az egészségügyi dolgozókat világszerte a COVID-világjárvány hőseiként és hősnőiként ismerik el. Világszerte sok egészségügyi dolgozó szervezkedik szakszervezetekbe, hogy biztonságosabb munkakörülményeket tárgyaljanak. Amikor a kolumbiai Fresenius német multinacionális vállalat dolgozói szakszervezeteket szerveztek és tárgyalásokat kezdtek, legalább két választott vezetőjüket halálosan megfenyegették.

Sok éven át Kolumbiát a világ egyik legveszélyesebb országának ismerik el az aktivisták és a szakszervezetek számára. A kolumbiai állam megerősítette, hogy csak 2021-ben 145 társadalmi mozgalom vezetőjét gyilkolták meg.

Amikor a kolumbiai szakszervezeti vezetőket fenyegetnek meg, azt nagyon komolyan kell venni. Julian Parra és Claudia López mindketten a Quironsalud (Fresenius leányvállalata) dolgozói, akik halálos fenyegetéseket kaptak. Claudia beszámolt ezeknek a fenyegetéseknek a részleteiről a helyi rendőrségnek. Julian elmenekült Kolumbiából.

Mindketten azt kérték, hogy német munkáltatójuk nyilvánosan ítélje el az őket ért konkrét és minden más hasonló fenyegetést. A Fresenius & Quironsalud figyelmen kívül hagyta vagy elutasította a Kolumbiában, Spanyolországban és Németországban tett ismételt hivatalos kéréseket.

Csatlakozz Claudia, Julianna, a PSI, az UNI Global Union, az IndustriALL és a Fresenius Global Union Alliance felhívásához, amelyben azt követelik, hogy Fresenius azonnal és feltétel nélkül ítélje el ezt a konkrét és minden más hasonló a munkavállalóit érintő fenyegetést, és jóhiszeműen tárgyaljon a Fresenius munkavállalók választott szakszervezeti képviselőivel. Hallgatás helyett a vállalatnak jóhiszemű tárgyalásokat kell biztosítania a munkavállalói szakszervezettel.

Nézd meg a videót, amelyben Julian elmeséli a történetét:
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
sebastian.biedenkopf@fresenius.com, Stephan.sturm@fresenius.com, jcga@quironsalud.es, idelpon@quironsalud.es, gbartolome@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, jorge.henao@quironsalud.es, rechumanos@clinicamedellin.com, presidenciabi@clinicadelamujer.com.co, jtalentoh@clinicadelamujer.com.co, rafael.gonzalez@imbanaco.com.co, jtrejo@imbanaco.com.co, ghumana.recepcion@imbanaco.com.co, gerencia@imbanaco.com.co, jcposada@clinicalasvegas.com, gestionhumana@clinicalasvegas.com, edgar.aldana@imbanaco.com.co