Kasakhstan: Løslat fagforeningsaktivisten Erzhan Elshibayev

I partnerskap med Central Asia Labour Rights Monitoring Mission; Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan (KNPRK); Kazakhstan International Bureau for Human Rights og Rule of Law (KIBHR).

Menneskerettsaktivisten og fagforeningsaktivisten Erzhan Elshibayev har vært i fengsel i mer enn to år nå. Han er en av dem som organiserte demonstrasjonene i byen Zhanaozen i 2019 med krav om høyere lønn for lokalt ansatte og at det måtte skapes jobber for arbeidsløse. Zhanaozen er en by i vestre Kasakhstan, midt i den oljerike regionen. Likevel har arbeidsløsheten i byen vært svært stor.

I oktober 2019 ble Elshibayev dømt til 5 år fengsel på konstruerte anklager. Elshibayev har blitt trakassert i fengselet. For å få oppmerksomhet om dette, skadet han seg selv. Dette ble sett på som ulydighet, og han står nå overfor forlenget fengselsstraff.

Vi ber deg vise solidaritet og delta i e-postaksjonen som er rettet mot presidenten i Kasakhstan. Vi krever at Erzhan Elshibayev løslates og at alle konstruerte anklager frafalles!


Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.

Navn:
[nødvendig]
E-postadresse:
[nødvendig]
Din fagforening/organisasjon:
Landet ditt:
Skriv inn meldingen din her - eller bare bruk standardmeldingen.


Stop spam!
Skriv tallet 5114 her:

Takk!


Hvis du vil motta meldinger om nye kampanjer fra oss, kan du merke av i denne boksen:

Yes:
No:Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
press@prokuror.kz, press@akorda.kz, press@mfa.kz, zhumakovasholpan@gmail.com, knprkcampaign@gmail.com