A kampány lezárult.A munkavállalói jogok nem eladók! Vonják vissza az FSC tanúsítását a katonai junta által uralt Mianmarban

Partnerünk a BWI (Building and Wood Workers' International) globális szakszervezeti szövetség, amely 361 szabad és demokratikus szakszervezetet tömörít, összesen 12 millió tagot képviselve az építőiparban, az építőanyagokban, a faiparban, az erdészetben és a szövetséges ágazatokban 115 országban. A BWI alapvető küldetése a munkavállalók jogainak védelme és előmozdítása, miközben javítja a munka- és életkörülményeket, kijelentve, hogy a szakszervezeti jogok eredendően emberi jogok, amelyek az egyenlőség, a szolidaritás és a demokrácia elveiben gyökereznek.

A Building and Wood Workers' International (BWI) és a LabourStart felkéri Önt annak a követelésnek a támogatására, hogy az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) vonja vissza hibás döntését a felügyeleti lánc tanúsítványainak kiadásáról és az FSC tanúsítási rendszerek fenntartásáról Mianmarban a katonai junta uralma alatt.

Annak ellenére, hogy a katonai rezsim több mint 26 000 másként gondolkodót tartóztatott le, és körülbelül 400 szakszervezeti tagot ölt meg tragikus módon, köztük a Mianmari Szakszervezetek Szövetségének (CTUM) hét tagját, az FSC Nemzetközi Testülete és titkársága megdöbbentő módon úgy döntött, hogy kitart a tanúsítás mellett. A mianmari független és demokratikus szakszervezeti mozgalom elleni gyalázatos tetteket széles körben dokumentálták és megerősítették az ILO vizsgálóbizottságának jelentésében. Az FSC döntése, hogy ezen atrocitások fényében folytatja a tanúsítást, nemcsak abszurd, hanem felelőtlen is.

Fejezzük ki megingathatatlan szolidaritásunkat a mianmari munkavállalókkal és szakszervezetekkel azáltal, hogy csatlakozunk felhívásunkhoz, hogy az FSC azonnal vonja vissza tanúsítási rendszerét a katonai junta elnyomó uralmával szemben. A munkavállalók jogai nem eladók és döntő fontosságú, hogy egységesen lépjünk fel ebben a sürgető felhívásban az igazságért és a tisztességes bánásmódért.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
k.carstensen@fsc.org p.opanga@fsc.org, r.thuo@fsc.org, m.jessel@fsc.org, s.salvador@fsc.org, z.martinez@fsc.org, c.cheng@fsc.org, s.valintine@fsc.org, e.dzus@fsc.org, p.larsson@fsc.org, m.colchester@fsc.org, l.quevedo@fsc.org, j.narakka@fsc.org, m.asante@fsc.org, c.cardenas@fsc.org, i.namikawa@fsc.org, r.thuo@fsc.org, l.fienberg@fsc.org