Kampanjen er avsluttet.Guatemala: Fagforeningsledere fengslet for å ha forhandlet tariffavtale

I partnerskap med National Union of Health Workers of Guatemala (SNTSG) og Public Services Internacional (PSI), en global fagorganisasjon som representerer 20 millioner arbeidstakere som leverer offentlige tjenester i 160 land

Guatemala har vært gjennom en stor krise de siste månedene som nå har blitt mer akutt. Regjeringen til Jimmy Morales har systematisk økt forfølgelsen av lokale samfunnsledere, aktivister, journalister og fagforeningsaktivister.

Generalsekretæren i forbundet for helsearbeidere (SNTSG), Luis Alpirez Guzmán, og Dora Regina Ruano fra samme forbund, ble i januar fengslet i ti dager for å ha forhandlet og signert tariffavtale med Helsedepartementet i 2013.

Regjeringen har anklaget dem for 'misbruk av makt' fordi Helsedepartementet ikke hadde nok penger til å oppfylle bestemmelsene i den nye tariffavtalen. De to er nå løslatt, men sitter i husarrest.

SNTSG og den globale fagorganisasjonen for offentlig ansatte har satt i gang en hastekampanje for å kreve at regjeringen i Guatemala frafaller alle anklager mot Dora Regina Ruano og Luis Alpirez Guzmán, og som videre krever en stopp på undertrykkelsen av lokalsamfunnsledere, aktivister, journalister og fagforeningsfolk.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
informacion@secretariaprivada.gob.gt, llopez@vicepresidencia.gob.gt, cuervoboj@hotmail.com, rights@world-psi.org