This campaign is now closed.Peru: maak ontslag werknemers wegens het eisen bescherming tegen Covid-19 ongedaan

In partnership with UNI Commerce Global Union, part of UNI Global Union, a federation that represents more than 20 million workers in more than 150 countries, primarily employed in the service sector. UNI Commerce is one of the sectors of UNI Global Union that represents more than 160 trade unions and more than 4 million workers employed in retail and wholesale industry.

UNI Commerce roept vakbonden en werknemers over de hele wereld op om Falabella (een Chileense multinationale thuiswinkel) aan te sporen 22 ontslagen werknemers weer in dienst te nemen omdat ze hebben gevraagd om een ​​betere bescherming tegen Covid-19 in Peru. Na een tijdelijke sluiting is het distributiecentrum van Falabella onlangs heropend in Peru. Het bedrijf heeft echter niet de nodige maatregelen genomen om werknemers tegen Covid-19 te beschermen. 22 werknemers maakten gebruik van hun wettelijk recht om van het werk af te zien totdat er voorzorgsmaatregelen waren genomen. Deze actie zette het bedrijf ertoe aan om betere maatregelen te nemen. De 22 arbeiders gingen weer aan het werk; maar het bedrijf ontsloeg alle 22 arbeiders zonder enige vorm van compensatie. Hoewel er al minstens 30 bevestigde gevallen van Covid-19 in het distributiecentrum zijn, geeft het management van Falabella er de voorkeur aan om tegen arbeiders en vakbonden te vechten in plaats van met hen samen te werken om tegen Covid-19 te vechten. U kunt de 22 Peruaanse arbeiders steunen door een bericht te sturen naar de CEO van het bedrijf en het lokale management.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
gbottazzini@falabella.cl, crcarvajal@falabella.cl, azimmermann@sagafalabella.com.pe, mfranco@sagafalabella.com.pe, csolari@falabella.cl, mfprieto@falabella.cl, solidarityperucampaign@gmail.com