A kampány lezárult.Peru: Vegyék vissza a Covid-19 elleni védelmet követelő munkavállalókat

Partnerünk az UNI Commerce Global Union, az UNI Global Union szövetség része, amely több mint 20 millió munkavállalót képvisel több mint 150 országban, elsősorban a szolgáltatási szektorban. Az UNI Commerce az UNI Global Union egyik ágazata, amely több mint 160 szakszervezetet és több mint 4 millió munkavállalót képvisel a kis- és nagykereskedelemben.

Az UNI Commerce világszerte felszólítja a szakszervezeteket és a munkavállalókat, hogy ösztönözzék Falabellát (egy chilei multinacionális kiskereskedelmi vállalatot), hogy helyezze vissza azt a 22 munkavállalót, akiket azért bocsátottak el, mert jobb védelmet kértek a Covid-19-el szemben Peruban. Az ideiglenes bezárást követően közelmúltban újra megnyitották a Falabella perui elosztóközpontját. A vállalat azonban nem tette meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megvédje a munkavállalókat a Covid-19-től. A 22 munkavállaló használta a munkától való tartózkodás jogát mindaddig, amíg a megfelelő óvintézkedéseket meg nem hozzák. Ez az intézkedés arra késztette a vállalatot, hogy hatékonyabb intézkedéseket tegyen. Ezután a 22 munkás visszatért a munkába; de a vállalat mindegyiküket kompenzáció nélkül elbocsátotta. Bár az elosztóközpontban már legalább 30 megerősített Covid-19 eset van, a Falabella vezetősége inkább a munkavállalók és a szakszervezet elleni küzdelmet részesíti előnyben, ahelyett, hogy együttműködne velük a Covid-19 elleni küzdelemben. A 22 perui munkavállalót úgy támogathatod, hogy üzenetet küldesz a vállalat elnökének és a helyi vezetésnek.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
gbottazzini@falabella.cl, crcarvajal@falabella.cl, azimmermann@sagafalabella.com.pe, mfranco@sagafalabella.com.pe, csolari@falabella.cl, mfprieto@falabella.cl, solidarityperucampaign@gmail.com