This campaign is now closed.Brazilië: Santander moet stoppen met het ontslaan van arbeiders tijdens de pandemie

In partnership with UNI Global Union, which represents 20 million workers in 150 countries in the skills and service industries, including three million workers in the finance sector.

Bankenmultinational Santander heeft zijn belofte verbroken om tijdens de pandemie van Covid-19 geen arbeiders in Brazilië te ontslaan.

Santander Brazilië is met de aan UNI Global Union gelieerde vakbond Contraf-CUT overeengekomen om banen te vrijwaren tijdens de gezondheidscrisis. De bank heeft echter plannen aangekondigd om 20 procent van het personeelsbestand (meer dan 9.000 mensen) te schrappen, ook al woedt het virus nog steeds in het land.

Het bedrijf heeft al minstens 160 mensen ontslagen en meer werknemers worden met ontslag bedreigd als ze hun verkoopdoelstellingen niet halen - in een tijd dat het dodental van Covid-19 in Brazilië net het op één na hoogste ter wereld heeft bereikt.

Met het gebruik van de pandemie als excuus om arbeiders te ontslaan, bereikt het bedrijf een nieuw dieptepunt. Roep de CEO van Santander Brazilië op om zijn belofte aan werknemers na te komen en hun banen te beschermen tijdens een nationale noodsituatie op gezondheidsgebied.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
srial@santander.com.br, vlobato@santander.com.br, communications@uniglobalunion.org