A kampány lezárult.Brazília: Üzend meg a Santandernek, hogy hagyja abba a dolgozók elbocsátását a világjárvány idején

Partnerünk az UNI Global Union, amely 20 millió munkást képvisel a világ 150 országában különböző szektorokban, beleértve a pénzügyi ágazatot, amelyben hárommillió tagja van.

A Santander multinacionális bank megszegte ígéretét, hogy nem bocsát el senkit a Covid-19 világjárvány alatt Brazíliában.

A Santander Brasil kötelezettséget vállalt a Contraf-CUT-tal (az UNI Global Union tagszervezete) a munkahelyek megőrzésére az egészségügyi válság idején. A bank azonban bejelentette, hogy a munkaerő 20 százalékával (több mint 9000 emberrel) kívánja csökkenteni a foglalkozatottak létszámát, annak ellenére, hogy a vírus még mindig tombol az országban.

A vállalat már több mint 160 embert kirúgott, és több munkavállalót fenyeget elbocsátással, ha nem teljesítik értékesítési céljaikat - egy olyan időszakban, amikor a brazil Covid-19 halálos áldozatok száma épp most érte el a második legmagasabb értéket a világon.

A világjárvány ürügyként történő felhasználása a munkások elbocsátására új mélypontra viszi a céget. Üzend meg a Santander Brasil vezérigazgatójának, hogy tartsa be a munkavállalóknak tett ígéretét, és védje meg a munkájukat a nemzeti egészségügyi vészhelyzetben.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
srial@santander.com.br, vlobato@santander.com.br, communications@uniglobalunion.org