Kampanjen er avsluttet.Israel: 10bis må slutte fagforeningsknusingen nå!

I partnerskap med Histradut, den israelske hovedorganisasjonen


10bis, den israelske delen av det nederlandske matleveringsselskapet 'Just Eat Takeaway.com', nekter de ansatte å organisere seg. De ansatte budene har jobbet hardt gjennom hele Covid-19 pandemien og levert mat til flere hundre tusen kunder.

I oktober 2020 organiserte halvparten av de ansatte budene seg i Histradut, forlangte forsikringer og at bonusene deres skulle regnes som en del av lønna. Men selskapet har prøvd å stoppe organiseringen, trakassert de som står i spissen, nektet å forhandle med arbeiderne, og har prøvd å sparke lederen av arbeiderrådet.

Just Eat Takeaway.com skryter i sin 'code of conduct' at de anerkjenner de ansattes rett til å organisere seg der de vil, men dette er bare på papiret. Bli med og gi klar beskjed til selskapet at de må stoppe fagforeningsknusingen øyeblikkelig! Selskapet må anerkjenne arbeiderrådet, komme til forhandlingsbordet og stoppe forsøket på å sparke arbeidernes tillitsvalgte!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
avitals@histadrut.org.il, jitse.groen@takeaway.com, tomer.fefer@takeaway.com, nurit.shaked@takeaway.com, 10bislabor@gmail.com