Irán: Esmai Abdi visszatért a börtönbe – engedjék szabadon most

Partnerünk az Education International, a globális szakszervezeti szövetség, amelynek 396 tagszervezete van 171 országban és 32.5 millió oktatási és őket segítő szakembert képvisel..

A Teheráni Tanárok Szakszervezetének vezetőjét. Esmai Abdit január 20-án visszavitték az Evin börtönbe. Esmai Abdit január 9-én engedték szabadon. Az átmeneti felfüggesztés a 2016-ban kezdődött hat éves büntetés közben történt. Az Iráni hatóságok annak ellenére elutasították a szabadon bocsátási kérelmét, hogy az egészsége a rossz fogva tartási körülmények miatt leromlott. Abdit 2015-ben tartóztatták le, annak megelőzéséül, hogy részt vehessen a Nemzetközi Oktatási Kongresszuson a kanadai Ottawában. Abdit a tanárok jogaiért és a szabad oktatásért folytatott szakszervezeti tevékenységéért támadták. A nemzetbiztonságot veszélyeztető bűncselekményekért ítélték el 2016-ban, miután békés tűntetéseket szervezett. Szükségünk van a támogatásodra, hogy az iráni hatóságok végleg engedjék szabadon Esmai Abdit.


Te is segíthetsz! Írd be a neved és az e-mail címed és kattints az „üzenet küldése” gombra a lap alján.

Név:
[kötelezõ]
E-mail cím:
[kötelezõ]
Szakszervezeted/szervezeted:
Országod:
Írd be saját üzeneted ide, vagy küld el a kész üzenetet.Ha a jövõben kapni szeretnél hasonló figyelemfelhívó üzenetet tõlünk, kérjük, pipáld be itt:

Stop spam!
Enter the number 3697 here:

Thank you

Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
media@rouhani.ir, iran@un.int, mission.iran@ties.itu.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org