Iran: Esmail Abdi terug in gevangenis - eis zijn vrijheid

In partnership with the Education International, a global union federation of 396 associations and unions in 171 countries and territories, representing some 32.5 million educators and support professionals.

Esmail Abdi de leider van de lerarenvakbond in Teheran is op zaterdag 20 januari teruggebracht naar de Evin-gevangenis. Esmail Abdi was op 9 januari met verlof vrijgelaten. Een tijdelijk uitstel van zijn zes jaar gevangenisstraf die in 2016 startte. De Iraanse autoriteiten weigerden verlenging van zijn verlof ondanks zijn slechte gezondheid als gevolg van de strenge detentieomstandigheden. Abdi's eerste arrestatie had als doel om zijn deelname te verhinderen aan het 2015 Education International World Congress in Ottawa, Canada. Abdi werd doelwit vanwege zijn vakbondsactivisme en campagne voor lerarenrechten en gratis openbaar onderwijs. Hij werd in februari 2016 veroordeeld voor het in gevaar brengen van de nationale veiligheid na het organiseren van vreedzame protesten. We hebben uw steun nodig om er bij de Iraanse autoriteiten op aan te dringen Esmail Abdi definitief vrij te krijgen.


U kunt helpen! Vul uw naam en e-mail adres in en klik op verzenden onderaan deze pagina.

Naam:
[verplicht]
E-mail adres:
[verplicht]
Van welke vakbond / organisatie bent u lid:
Uw land:
Voer hier uw boodschap in - of gebruik de standaardtekst.Wilt u in de toekomst berichten over urgente campagnes van ons ontvangen, klik dan dit vakje aan:

Stop spam!
Enter the number 3698 here:

Thank you

Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
media@rouhani.ir, iran@un.int, mission.iran@ties.itu.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org