Kampanjen er avsluttet.Kasakhstan: Fagforeningslederen Erlan Baltabay fengslet igjen

I partnerskap med International Trade Union Confederation, IndustriALL, og KNPRK - the Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan.

I juli ble Erlan Baltabay, lederen for den uavhengige fagforeningen for olje- og energiarbeidere i Kasakhstan, dømt til syv års fengsel av politiske grunner. Dette førte til en stor mobilisering i den internasjonale fagbevegelsen, blant annet en LabourStart-kampanje der mange tusen sluttet opp om kravet om løslatelse, og han ble løslatt i august etter å ha blitt benådet av presidenten. Baltabay er tillitsvalgt i den forbudte uavhengige fagbevegelsen som fikk Arthur Svensson-prisen i fjor.

Nå er han fengslet igjen.

I stedet for syv års fengsel fikk han en stor bot. Baltabay nekter å betale boten ettersom han er uskyldig. Derfor fengslet myndighetene han igjen, nå i fem måneder.

Baltabays forbrytelse er å ha kjempet for å forsvare arbeidstakernes interesser. Myndighetene håper at vi har glemt han.

La oss vise myndighetene i Kasakhstan at vi ikke har glemt Erlan Baltabay. Delta i e-postkampanjen og send en tydelig beskjed til dem om å droppe alle anklager, løslate han øyeblikkelig, gi han alle rettigheter tilbake til å drive arbeidet sitt, inkludert å slåss for arbeidstakerne i Kasakhstan.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, kazakhstan@un.int, knprkcampaign@gmail.com