A kampány lezárult.Kazahsztán: Erlan Baltabayt újra bebörtönözték!

Partnerünk az International Trade Union Confederation, IndustriALL, és a KNPRK – a Kazahsztáni Független Szakszervezetek Szüvetsége.

Idén júliusban Erlan Baltabayt a kazah Független Olaj és Energia Dolgozó Szakszervezetének vezetőjét letartóztatták és hét év börtönre ítélték politikai indíttatásból. Hatalmas nemzetközi mozgósítást követően, beleértve a LabourStar kampányát, amit több ezren írtak alá, szabadon engedték. Augusztusban szabadult a börtönből, miután kegyelmet kapott az ország elnökétől, majd hazatérhetett a családjához.

Most ismét lecsukták.

A hétéves börtönbüntetését pénzbírságra módosították, amit Baltabay nem volt hajlandó kifizetni, mert ártatlan. Azt követeli, hogy fellebbezhessen a döntés ellen. A kazah hatóságok letartóztatták, és újabb öt hónapra büntették.

A kazah hatóságok szemében Baltabay valódi bűne, hogy megvédte a munkavállalói jogokat. Azt remélik, hogy a nemzetközi Szakszervezeti mozgalom megfeledkezik róla.

Mutassuk meg nekik, hogy tévednek. Küldj egy üzenetet a kazah hatóságoknak, sürgesd őket, hogy valamennyi vádat ejtsék és engedjék szabadon, állítsák vissza jogait, köztük a közügyekben való részvételt, beleértve a szakszervezeti tevékenységet is.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, kazakhstan@un.int, knprkcampaign@gmail.com