This campaign is now closed.Kazachstan: vakbondsman Erlan Baltabay gevangen gezet - alweer!

In partnership with the International Trade Union Confederation, IndustriALL, and KNPRK - the Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan.

In juli van dit jaar werd Erlan Baltabay, leider van de onafhankelijke olie- en energiearbeidersbond in Kazachstan, veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf op grond door de politiek ingegeven aanklachten. Daarop volgde een massale reactie van internationale vakbonden, waaronder een door duizenden ondertekende LabourStart-campagne waarin werd opgeroepen tot zijn vrijlating. Hij werd in augustus uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij van de president gratie had gekregen waardoor hij kon terugkeren naar zijn familie. Nu is hij opnieuw gevangengezet.

Zijn zevenjarige straf werd vervangen door een boete. Baltabay weigert de boete te betalen, omdat hij onschuldig is. Hij eist het recht om in beroep te gaan tegen zijn straf. De Kazachstaanse autoriteiten hebben hem gevangen gezet en hem een ​​nieuwe gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd.

In de ogen van de Kazachstaanse autoriteiten is de echte misdaad van Baltabay het verdedigen van de rechten van werknemers. Ze hopen erop dat de internationale vakbondsbeweging hem is vergeten.

Laten we hun ongelijk aantonen. Stuur een bericht naar de Kazachse autoriteiten en dring er bij hen op aan om alle aanklachten te laten vallen, hem uit de gevangenis vrij te laten, zijn rechten te herstellen en het verbod op openbare activiteiten, inclusief uitvoeren van vakbondsactiviteiten, op te heffen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, kazakhstan@un.int, knprkcampaign@gmail.com