Filippinene: Trakassering og forfølgelse av fagforbund for lærere

I partnerskap med Education International, en global fagorganisasjon med 396 tilsluttede fagforbund fra 171 land, og som representerer 32,5 millioner ansatte i utdanningssektoren

Education International (EI) ber arbeidere over hele verden om å fordømme den opptrappede trakasseringen og undertrykkingen av lærerforbundet Alliance of Concerned Teachers (ACT) på Filippinene.

En ACT-koordinator fra en av provinsene ble arrestert i et nytt angrep på fagforeninger og sivilsamfunnsorganisasjoner. Angrepene fortsetter og ACT frykter at flere av medlemmene deres kan bli mål. Forbundet har måttet stenge flere kontorer for å sikre sine ansatte, medlemmer og tillitsvalgte.

Generalsekretæren i ACT, Raymond Basilio, har mottatt flere dødstrusler bare i år. Lærerforbundet blir angrepet for å være "rødt" og faglige aktivister blir satt på lister over terrorister av det nasjonale politiet. To lærere ble nettopp skutt i klasserommet av maskerte menn foran elevene sine.

EI er alvorlig bekymret over den siste utviklingen som innebærer enda flere angrep på menneske- og faglige rettigheter for arbeidere på Filippinene.

ACT er fagforbundet til årets mottaker av Arthur Svensson-prisen, France Castro, som vitnet om forfølgelsen da hun var i Oslo i juni. Vi oppfordrer alle til å delta i e-postaksjonen som er rettet mot myndighetene på Filippinene.


Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.

Navn:
[nødvendig]
E-postadresse:
[nødvendig]
Din fagforening/organisasjon:
Landet ditt:
Skriv inn meldingen din her - eller bare bruk standardmeldingen.


Stop spam!
Skriv tallet 4226 her:

Takk!


Hvis du vil motta meldinger om nye kampanjer fra oss, kan du merke av i denne boksen:

Yes:
No:Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
pcc@malacanang.gov.ph, brusselspe@gmail.com, newyork.pm@nypm.org