This campaign is now closed.Filippijnen: repressie tegen onderwijsvakbond

In partnership with the Education International, a global union federation of 396 associations and unions in 171 countries and territories, representing some 32.5 million educators and support professionals.

De Education International (EI) roept werknemers wereldwijd op om de intimidatie en repressie tegen de Alliance of Concerned Teachers (ACT) in de Filippijnen te veroordelen.

Eén provinciale ACT-coördinator werd gearresteerd tijdens een nieuwe golf van acties tegen vakbonden en maatschappelijke organisaties in het land. ACT vreest dat een groot deel van hun leden het doelwit zijn van deze aanhoudende acties. De vakbond sloot daarom één van hun kantoren om de veiligheid van hun personeel en leden te kunnen garanderen.

Het anti-vakbondsklimaat onder het Duterte-regime heeft ervoor gezorgd dat vakbondsleden, leraren en academici vrezen voor hun rechten en veiligheid. Raymond Basilio, algemeen secretaris van ACT, heeft sinds januari 2019 meerdere doodsbedreigingen ontvangen. De lerarenvakbond wordt door de overheid opnieuw als doelwit benoemd. Vakbondsactivisten worden geselecteerd door de Filippijnse Nationale Politie en op lijsten van 'terroristen' gezet. Twee ACT-leraren werden onlangs in aanwezigheid van hun studenten beschoten in hun klaslokaal door gemaskerde daders. EI maakt zich grote zorgen over de laatste ontwikkelingen waarbij de situatie van de werknemers en vakbonden van werknemers in de Filippijnen verder verslechtert.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
pcc@malacanang.gov.ph, brusselspe@gmail.com, newyork.pm@nypm.org