This campaign is now closed.Kazachstan: bedreiging van vakbond voor brandstof- en energiewerkers

In partnership with the International Trade Union Confederation (ITUC), IndustriALL global union, and the Central Asia Labour Rights Monitoring Mission.

De Kazachstaanse autoriteiten blijven druk uitoefenen op onafhankelijke vakbonden. In 2017 ontbond Kazachstan de Confederatie van Onafhankelijke Vakbonden van de Republiek Kazachstan en een aantal gelieerde organisaties en werden vakbondsleiders vervolgd en gevangengezet. Nu wordt de vakbond van arbeiders in de brandstof- en energie-industrie bedreigd. Autoriteiten zijn een rechtszaak begonnen om de vakbond op te heffen op initiatief van een aantal oliemaatschappijen; Oil Construction Company, West Oil en Bozashy Trans Kurylys, die allemaal onderdeel zijn van het staatsbedrijf Kazmunaygaz. Steun de onafhankelijke vakbeweging in Kazachstan en stuur een bericht naar de Kazachse autoriteiten en dring er bij hen op aan te stoppen met het uitoefenen van druk op vakbonden en om de rechten van werknemers te respecteren.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
press@akorda.kz, press@prokuror.kz, nursultan@mfa.kz, Smimazh@parlam.kz, lgibaeva@parlam.kz, info@parlam.kz, press_mtszn@mail.ru, kense@enbek.gov.kz, kanc@adilet.gov.kz, pressa@sud.kz, pressa.sud@mail.ru, knprkcampaign@gmail.com