A kampány lezárult.Kazahsztán: Fenyegetik az Üzemanyag- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezetét

Partnerünk az International Trade Union Confederation (ITUC), az IndustriALL global union, és a Central Asia Labour Rights Monitoring Mission.

A kazah hatóságok továbbra is nyomást gyakorolnak a független szakszervezetekre. Kazahsztán 2017-ben feloszlatta a Kazah Köztársaság Független Szakszervezeteinek Szövetségét és több társszervezetét, a szakszervezeti vezetők ellen eljárást indítottak majd bebörtönöztek őket. Most az Üzemanyag- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezete került veszélybe. A hatóságok több olajtársaság kezdeményezésére pert indítottak a szakszervezet felfüggesztését célozva; az Olajépítőipari Vállalat, a West Oil és Bozashy Trans Kurylys, mind részei az állami tulajdonban lévő Kazmunaygaznak. Támogasd a független szakszervezeti mozgalmat Kazahsztánban, és küldj üzenetet a kazah hatóságoknak, sürgetve őket, hogy hagyjanak fel a szakszervezetek elnyomásával és tartsák tiszteletben a munkavállalók jogait.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
press@akorda.kz, press@prokuror.kz, nursultan@mfa.kz, Smimazh@parlam.kz, lgibaeva@parlam.kz, info@parlam.kz, press_mtszn@mail.ru, kense@enbek.gov.kz, kanc@adilet.gov.kz, pressa@sud.kz, pressa.sud@mail.ru, knprkcampaign@gmail.com