Tämä kampanja on päättynyt.Kazakstanin Polttoaine- ja energiatyöläisten liitto uhan alla

Yhteistyössä kansainvälisen ammattiyhdistysliikkeen kattojärjestön ITUC:n, teollisuustyöntekijöiden maailmanliiton IndustriAllin ja Keski-Aasian työntekijöiden oikeuksia tarkkailevan Central Asia Labour Rights Monitoring Missionin kanssa.

Kazakstanin viranomaiset jatkavat maan vapaan ammattiyhdistysliikkeen painostamista. Vuonna 2017 Kazakstanin tasavallan vapaitten ammattiliittojen keskusjärjestö ja monet siihen liittyneet ammattiliitot hajotettiin. Ammattiliittojen johtajia vastaan käytiin oikeutta ja heille langetettiin vankeustuomioita. Nyt Polttoaine- ja energiateollisuuden työntekijöiden liitto on uhan alla. Viranomaiset ovat nostaneet oikeusjutun liittoa vastaan lopettaakseen sen toiminnan. Aloitteen oikeusprosessin käynnistämiseksi tekivät valtionyhtiö Kazmunaygaziin kuuluvat öljy-yhtiöt: Oil Construction Company, West Oil ja Bozashy Kurylys. Osoita tukesi Kazakstanin vapaalle ammattiyhdistysliikkeelle. Vetoa Kazakstanin viranomaisiin, jotta he lopettaisivat liittojen painostamisen ja kunnioittaisivat työläisten oikeuksia.
Viestisi lähetetään seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:
press@akorda.kz, press@prokuror.kz, nursultan@mfa.kz, Smimazh@parlam.kz, lgibaeva@parlam.kz, info@parlam.kz, press_mtszn@mail.ru, kense@enbek.gov.kz, kanc@adilet.gov.kz, pressa@sud.kz, pressa.sud@mail.ru, knprkcampaign@gmail.com