A kampány lezárult.Kolumbia: Vessenek véget a tüntetők elleni erőszakos támadásoknak

Partnerünk a Public Services International, a Globális Szakszervezeti Szövetség, amelynek 700 szakszervezete 30 millió tagot képvisel 154 országban, köztük a PSI kolumbiai tagszervezeteit..

A kolumbiai nép 2021. április 28-a óta általános sztrájkba fogott. A sztrájkot azokra az adóreformokra válaszul hirdették meg, amelyek az alapvető élelmiszerekre és alapvető szolgáltatásokra, például a vízre, a villamos energiára, a gázra és a higiéniára kivetett adók növelésével kívánt az állam bevételt szerezni.

A sztrájkot azért indították el, hogy követeljék a kormány elé terjesztett vészhelyzeti terv Nemzeti Sztrájkbizottság általi tárgyalását. Kolumbia utcáin a lakosság széles rétegei tiltakoznak, köztük a PSI kolumbiai tagszervezetei, különösen a fiatalok.

Ivan Duque kormánya brutális elnyomással és erőszakkal reagált. A Nemzeti Sztrájkbizottság a mozgósítások kezdete óta legalább 2387 rendőri erőszakot, 50 halálesetet, 578 sebesültet (köztük 40 szemsérülést szenvedett áldozatot), 524 eltűnést, 1200 önkényes fogva tartást, 21 nő elleni szexuális erőszakot és 87 egyéb nemi erőszakot vett számba a mozgósítások kezdete óta, ami hatalmas humanitárius válságot jelent.

De a kolumbiaiak még mindig az utcákon vannak. És nyerni fognak. Az adóreformot elvetették, a pénzügyminiszter lemondott, és az egészségügy privatizálásáról szóló, vitatott törvényjavaslatot visszavonták.

A békés tiltakozáshoz való jog alapvető fontosságú a demokrácia szempontjából. Csatlakozz a kolumbiai néphez, követelve, hogy a kormány szüntesse be az állami erőszakot, azonnal kezdjen tárgyalásokat a Nemzeti Sztrájkbizottsággal, és fogadja el az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottság (IACHR) és az ENSZ emberi jogi főbiztosának kérését, hogy munkalátogatásokat tarthassanak Kolumbiában.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
ivanduque@presidencia.gov.co, contacto@presidencia.gov.co, usuarios@mindefensa.gov.co