Kampanjen er avsluttet.Kenya: Respekter helsearbeideres rettigheter

I partnerskap med Public Services International, en global fagorganisasjon med 700 medlemsforbund som representerer 30 millioner ansatte i 154 land

Helsearbeidere har vært i streik i Kenya siden 15. mars fordi myndighetene ikke overholder tariffavtalen fra 2017 og implementeringsmatrisen som ble signert i 2021. Den kenyanske regjeringen nekter å forhandle i god tro. I stedet krever regjeringen kutt og svarer på arbeidernes krav med uforsonlighet og vold.

Regjeringen har truet med å sparke streikende leger, arrestere ledelsen i forbundet KMPDU, slutte å trekke fagforeningskontingent og kutte antall arbeidere i offentlig sektor. Myndighetene hevder at leger allerede tjener nok. Helsedepartementet vil kutte lønnen til yngre leger (praktikanter) med 90 %. Praksisprogrammet er nødvendig for at kvalifiserte leger skal få lisens til å praktisere.

Denne streiken begynte bare en uke etter at lederen i KMPDU, Dr. Davji Bhimji Attellah, ble skutt i hodet på nært hold med en tåregassbeholder under en fredelig fagforeningsdemonstrasjon i Nairobi. Kamerat Davji ble alvorlig skadet, og han overlevde bare fordi andre helsearbeidere som protesterte sammen med ham, raskt kunne hjelpe. Forbund tilknyttet Public Services International har skrevet brev til kenyanske ambassader rundt om i verden og oppfordret regjeringen til å lytte til helsearbeidernes krav.

Helsearbeidere på tvers av offentlig og privat sektor vil fortsette streiken og organiserer protester hver tirsdag.

Bli med og støtt kenyanske helsearbeidere i oppfordringen til regjeringen om å respektere kollektive tariffavtaler, forhandle i god tro og stoppe truslene og volden umiddelbart.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
cna@parliament.go.ke, clerk.senate@parliament.go.ke, annewaiguru.ke@gmail.com, abimwachi@gmail.com, anai26582@gmail.com, cs@health.go.ke, info@headofpublicservice.go.ke, president@statehouse.go.ke, contact@statehouse.go.ke, dp@deputypresident.go.ke, justus.bundi@health.go.ke, ps.publichealth@health.go.ke