A kampány lezárult.XPO: Ideje számon kérni a viselkedését

Partnerünk az International Transport Workers Federation, a 153 országban 690 tagszervezete 19.7 millió tagját képviselő globális közlekedési szakszervezet.

Az XPO Logistics egyike a legnagyobb globális szállítmányozási cégeknek, amely az európai és amerikai szakszervezetek látókörébe került – szakszervezet és munkavállaló ellenes viselkedése miatt. Az XPO Logistics és az XPO Europe’s mérgező vállalati kultúrája mindent áthat. 2017 októberében Linda Jo Neal (az XPO Logistics Memphisben (Tenessee) raktárának egyik operátora) elhunyt miután, a vezetés az üzemben 56 percig meggátolta az orvosi segítséget. Ezekben a hónapokban rendszeressé váltak a nőket érő diszkriminációs esetek, terhesség miatti hátrányos megkülönböztetés, szexuális zaklatások és veszélyes munkakörülmények. Azonban, annak ellenére, hogy Linda Jo Neal fia ezeket a körülményeket megismertette Verizon vezérigazgatóval, sőt 2018. május 15-én az US AGM egyik fórumán közvetlenül az XPO dolgozóival, a cégvezetés elutasította, hogy változtasson a politikáján és gyakorlatán. Felszólítjuk Bradley Jacobst az XPO Europe AGM vezérigazgatóját és az XPO igazgatóságát, hogy 2018. június 15-én kezdjék meg a tárgyalásokat az ITF-el a munkavállalók problémáinak megoldása érdekében.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
xpoworkersunited@gmail.com, Bradley.Jacobs@XPO.com, Malcolm.wilson@xpo.com, amdesalva@gmail.com, mgj@jesselsoncapital.com, Gena.ashe@xpo.com, Meghan.henson@xpo.com