This campaign is now closed.Kanadensiska postanställda har tvingats tillbaka i arbete, anhängare fängslats

I partnerskap med CUPW, kanadensiska postanställdas fackförbund. De kanadensiska postanställdas fackförbund (CUPW) representerar 50 000 medlemmar från kust till kust till kust som arbetar för Canada Post.

Den 27:e november blev över 50 000 postanställda lagstiftade tillbaka till arbetet av Canadas liberala regering efter fem veckors roterande strejker, vilket innebär att de fråntagits rätten till öppna och rättvisa kollektiva förhandlingar och deras strejkrätt som de enligt den kanadensiska stadgan om rättigheter och friheter åtnjuter.

Genom att ta bort arbetstagarnas rätt att strejka och förhandla avtal har regeringen beslutat att företag är viktigare än arbetstagarnas stadgade rättigheter.

I över ett år har den kanadensiska postanställdas fackförbund (CUPW) förhandlat med Canada Post för att nå kollektivavtal som behandlar stora problem som har plågat arbetstagare i åratal - drastiskt ökande skadenivåer, ojämlikhet, överbelastning och överarbete och ett beroende av osäkra sysselsättning. Regeringen har inte bara avlägsnat strejkrätten, den har tvingat postanställda att återvända till sina jobb och uthärda samma gamla olösta problem under den stressigaste tiden på året.

Sedan postanställda lagstadgats tillbaka till jobbet har arbetarrörelsen och medlemmar i samhället gått samman, och demonstrerat på många Canada Post-anläggningar över hela landet i solidaritet med postanställda. Några allierade har även arresterats, hållits i fängelse över natten och är tvungna att återvända till domstol efter nyår.

En fond har upprättats för att täcka juridiska kostnader. Om du vill donera, besök denna GoFundMe-sida.

Rätten till fullständiga och rättvisa kollektiva förhandlingar och den grundläggande och stadgeskyddade strejkrätten är alltid värda att försvara. Chefer och regeringar har aldrig gett oss rättigheter som vi inte har kämpat för, och dessa rättigheter är meningslösa om de inte försvaras. Hjälp CUPW gör detta: skicka ett protestmeddelande till Kanadas regering.
Ditt meddelande skickas till följande e-postadresser:
justin.trudeau@parl.gc.ca, Carla.Qualtrough@parl.gc.ca, Patty.Hajdu@parl.gc.ca, Jessica.L.McDonald@canadapost.postescanada.ca, feedback@cupw-sttp.org