Kampanjen er avsluttet.Kasakhstan: Erlan Baltabay dømt til fengsel i 7 år for fagforeningsarbeid

I partnerskap med International Trade Union Confederation, IndustriALL, og KNPRK - the Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan.

I fjor fikk den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter. Undertrykkingen og voldelige fysiske angrep på ledere og aktivister i den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan bare fortsetter. 17. juli ble lederen for energiarbeidernes fagforening “Decent work”, Erlan Baltabay, dømt til 7 års fengsel og forbud mot all offentlig aktivitet i ytterligere 7 år.

Fagforeningen som han ledet ble oppløst av domstolen som ledd i et storstilt angrep mot all uavhengig fagforeningsaktivitet. Rettssaken mot Erlan Baltabay startet 25. september i fjor som hevn mot hans fagforeningsaktivitet og ledende posisjon i den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan (KNPRK) der andre ledere allerede fått dommer som begrenset deres frihet. Disse rettssakene, blant annet mot Larisa Kharkova, Amin Eleusinov og Nurbek Kushakbaev, ble satt i gang av myndighetene for å hindre aktivistene fra å drive fagforeningsarbeid og stoppe andre fra å ta aktive roller med å kreve foreningsfrihet i landet.

De kasakhstanske aktivistene trenger din støtte! Vi ber deg kreve av myndighetene i landet at de skal stoppe forfølgelse av, og vold mot, fagforeningsaktivister, og at myndighetene skal sørge for frihet og sikkerhet for alle ledere og medlemmer av den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, geneva@mfa.kz, kazakhstan@un.int, press@mfa.kz, knprkcampaign@gmail.com