A kampány lezárult.Kazahsztán: Erlan Baltabay hét év börtönt kapott szakszervezeti aktivitásért

Partnerünk az International Trade Union Confederation, IndustriALL, és a KNPRK – Kazahsztán Független Szakszervezeti Szövetsége.

A kazahsztáni független szakszervezetek vezetőinek és aktivistáinak elnyomása és erőszakos bántalmazása változatlanul folytatódik. 2019. július 17-én Erlan Baltabayt, az Üzemanyag és Energiaipai Dolgozók Szakszervezetének vezetőjét hét év börtönre ítélték és hét évig eltiltották a közügyektől.

Az általa vezetett szakszervezetet feloszlató bírósági döntés újabb támadás volt a független szakszervezetek ellen. A 2018. szeptember 25-én Erlan Baltabay ellen megkezdett büntetőeljárás a szakszervezeti aktivitás és a Kazahsztáni Független Szakszervezeti Szövetséghez (KNPRK) tartozó más szakszervezeti vezetők szabadságának különböző korlátozása elleni támogatás megtorlásának része.

A KNPRK más vezetői, köztük Larisa Kharkova, Amin Eleusinov és Nurbek Kushakbaev elleni büntetőeljárások célja, hogy elhallgattassák a független szakszervezeteket és megakadályozzák, hogy mások követeljék a szabad egyesülési jogot gyakorlását az országban.

Szükségük van a támogatásunkra! Kérlek, csatlakozz hozzánk és szólítsd fel a kazah hatóságokat, hogy fejezzék be a független szakszervezeti vezetőkkel szembeni üldözést és biztosítsák a szakszervezeti aktivisták szabadságát és biztonságát az országban.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, geneva@mfa.kz, kazakhstan@un.int, press@mfa.kz, knprkcampaign@gmail.com