This campaign is now closed.Kazachstan: 7 jaar gevangenisstraf voor Erlan Baltabay vanwege vakbondswerk

In partnership with the International Trade Union Confederation, IndustriALL, and KNPRK - the Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan.

Repressie en gewelddadige fysieke aanvallen op leiders en activisten van onafhankelijke vakbonden in Kazachstan gaan onverminderd door. Op 17 juli 2019 werd Erlan Baltabay, leider van de industrie vakbond van brandstof- en energiearbeiders "Fatsoenlijk werk" veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf en een verbod van 7 jaar op het uitvoeren van openbare activiteiten.
< br> De vakbond die hij leidde werd ontbonden door deze rechterlijke beslissing als onderdeel van een breder optreden tegen onafhankelijke vakbondsactiviteiten. De strafprocedure tegen Erlan Baltabay werd op 25 september 2018 geopend als vergelding voor zijn vakbondsactivisme en principiële stellingname bij de ondersteuning van andere leiders van de Confederatie van onafhankelijke vakbonden van Kazachstan (KNPRK) die zijn veroordeeld tot verschillende beperkingen van hun vrijheden. Deze strafprocedures, evenals die tegen de KNPRK-leiders Larisa Kharkova, Amin Eleusinov en Nurbek Kushakbaev, waren bedoeld om activisten van onafhankelijke vakbonden het zwijgen op te leggen en te voorkomen dat anderen een actieve rol gaan spelen bij het eisen van vrijheid van vereniging in het land.

We hebben uw steun nodig! Sluit u alstublieft bij onze oproep aan de Kazachstaanse autoriteiten om een ​​einde te maken aan vervolging en geweld tegen onafhankelijke vakbondsleiders en de vrijheid en veiligheid voor vakbondsactivisten in het land te waarborgen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, geneva@mfa.kz, kazakhstan@un.int, press@mfa.kz, knprkcampaign@gmail.com