A kampány lezárult.India: Támadják a munkavállalói jogokat

Partnerünk ar IndustriALL, az Education International, az International Transport Workers Federation, a Public Services International, a Building and Wood Worker's International, UNI Global Union az International Union of Foodworkers és az International Trade Union Confederation.

Indiában számos állam ürügyként használja a coronavírus válságot arra, hogy felfüggessze a munkajogi törvényeket és megtámadja a munkavállalók jogait, így Narendra Modi központi kormánya is folytatja a szakszervezeti mozgalom elleni támadást. Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat és Himachal Pradesh jelentős változásokat jelentettek be, a munkaidőt 8-ról 12 órára növelését, a határozott idejű foglalkoztatás bevezetését és felfüggesztették munkajogi törvényeket, illetve mentességet adtak a használatuk alól. Sok más állam is hasonló változtatásokat vezetett be. A munkavállalói jogok elleni támadásokat rendeletekkel hajtották végre, amikor a törvényhozó testületek vagy a parlament nem ülésezett. A változtatásokra a szakszervezetekkel történő konzultáció nélkül került sor, ezzel aláássák a munkáltatás alapelveit és a munkajogokat. Az indiai kormánynak vissza kell vonnia ezeket a változásokat, meg kell erősítenie a munkaügyi felügyeletet, és mindenki számára szociális biztonságot kell nyújtania.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
pmh7rcr@gov.in, cmup@nic.in, vijaybhairupani@gmail.com, cm-hp@nic.in, jr.thakur@nic.in, cmrajasthan@nic.in, cmharyana@nic.in, cm-ua@nic.in, cm@assam.gov.in, cm.goa@nic.in, mla.taleigao.gvs@gov.in, cm@mp.nic.in, pslabour@mp.gov.in, sahabhag.maharashtra@gov.in, cmo@punjab.gov.in