A kampány lezárult.Kambodzsa: Azonnal engedjék szabadon a szakszervezeti vezetőket

``
In partnership with the International Trade Union Confederation, the global voice of the world’s working people, representing 200 million workers in 163 countries and territories with 332 national affiliates.
And also in partnership with the Education International, a global union federation of 384 associations and unions in 178 countries and territories, representing some 32.5 million educators and support professionals.

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) az Ön támogatását kéri Rong Chhun, a Kambodzsai Szakszervezetek Szövetségének (CCU) elnöke és Sor Saknika, a Kambodzsai Nem Hivatalosan Foglalkoztatottak Munkásszövetsége (CILA) elnökének kiszabadításához. Rong Chhun-t július 31-én tartóztatták le bűncselekmény elkövetésére való felbujtásért azzal, hogy észrevételeket tett a kambodzsai és vietnami határon elhelyezkedő mezőgazdasági földterületeket érintő szabálytalanságokkal kapcsolatban. Nemrég a ruhagyár bezárása elleni tiltakozás során sürgette a kormányt, hogy fejlessze az emberi jogokat. Sor Saknika csatlakozott Rong Chhun szabadon bocsátását követelő tüntetésekhez, és augusztus 7-én letartóztatták felbujtásért. Ouk Chayavyt, a Kambodzsai Független Tanárok Szövetségének korábbi elnökét ismeretlen gengszterek támadták meg hazafelé, miután augusztus 10-én meglátogatta Rong Chhun-t a börtönben. A kambodzsai kormány az egyesülési és véleménynyilvánítási szabadság visszaszorítását fontolgatja annak érdekében, hogy elhallgattassa a szakszervezeti tagokat és a munkástüntetéseket, válaszul a munkavállalók gazdasági visszaeséssel és elnyomással szembeni ellenállására.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
camemb.gva@mfaic.gov.kh, camemb.bel@mfaic.gov.kh, Ithsamheng@gmail.com