Kampanjen er avsluttet.Kambodsja: Løslat fengslede fagforeningsledere nå!

``
I partnerskap med International Trade Union Confederation, den globale fagbevegelsen som representerer 200 millioner arbeidere i 163 land med 332 nasjonale medlemsorganisasjoner.
Og også i partnerskap med Education International, en global fagorganisasjon med 384 medlemsforbund i 178 land, og som representerer 32.5 millioner ansatte i utdanningssektoren.

International Trade Union Confederation (ITUC) ber om din støtte til å løslate Rong Chhun, president i Cambodian Confederation of Unions (CCU), og Sor Saknika, president i Cambodian Informal Labourers’ Association (CILA).

Rong Chhun ble fengslet 31. juli for å ha kommet med uttalelser om at bønder hadde mistet jord. Nylig ledet han streiker i tekstilfabrikker som ble stengt, og oppfordret myndighetene til å respektere menneskerettigheter.

Sor Saknika deltok i protester som krevde at Rong ble løslatt, og ble arrestert 7. august. I tillegg ble Ouk Chayavy, tidligere president i Cambodian Independent Teachers’ Association, angrepet av ukjente bøller da han var på vei hjem etter å ha besøkt Rong Chhun i fengselet 10. august.

Den kambodsjanske regjeringen slår ned på organisasjonsfriheten for å få fagforeningsfolk til å tie og få slutt på protester som svar på faglig motstand mot økonomisk tilbakegang og undertrykking.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
camemb.gva@mfaic.gov.kh, camemb.bel@mfaic.gov.kh, Ithsamheng@gmail.com