Пакистан: Метро – одмах прекините разбијање синдиката

У партнерству са УНИ Трговином. УНИ Глобални синдикат је глобална федерација синдиката која представља преко 20 милиона радника, примарно запослених у сектору услуга, у преко 150 земаља. УНИ Трговина је један од сектора УНИ Глобалног синдиката који представља преко 160 синдиката и преко 4 милиона радника запослених у малопродајној и велепродајној индустрији

УНИ Трговина позива синдикате, раднике и активисте за рад и људска права широм света да апелују на Метро А.Г. да врати на његово радно место Тахира Мехмуда, Генералног секретара Синдиката запослених Метро Хабиба у Пакистану. Метро А.Г. је мултинационална велепродаја прехране са седиштем у Немачкој која под брендовима МЕТРО и МАКРО послује у 26 земаља широм света, обухватајући и Пакистан где се радници Метроа већ седам година боре за колективни уговор. Руководство Метроа Пакистан води кампању за разбијање синдиката кроз застрашивање и циљање синдикалних вођа путем опомена, упозорења, промена радног места и статуса запослења, те отказа. Током последњих неколико година, Метро Пакистан је отпустио више синдикалних вођа, обухватајући и сваког изабраног Генералног секретара синдиката од 2013. године. Недавно је Метро отпустио Тахира Мехмуда (Генералног секретара локалног синдиката) у фебруару 2021. године због изостанака који су се догодили 2017. године. Тахир је био запослен у Метроу Пакистан више од 10 година. Можете да подржите Тахира и раднике пакистанског Метроа тиме што ћете послати поруку у ЦХРО и локално руководство Метроа и тиме што ћете захтевати од њих да врате Тахира на његово радно место, да прекину са разбијањем синдиката и да преговарају са синдикатом да би закључили колективни уговор.


Ви можете да помогнете! Укуцајте своје име и адресу е-поште а затим кликните на "Пошаљи поруку" у доњем делу ове странице.

Име:
[обавезно]
Адреса е-поште:
[обавезно]
Ваш синдикат:
Ваша земља:
Овде укуцајте своју поруку - или једноставно употребите постојећу поруку.


Stop spam!
Enter the number 4813 here:

Thank you


Да ли бисте желели да у будућности од нас примате обавештења о хитним акцијама?

Yes:
No:Ваша порука ће бити послата на следеће адресе е-поште:
zahra.hussain@metro.pk, Marek.minkiewicz@metro.pk, andrea.euenheim@metro.de, globalsolidarity@uniglobalunion.org