Пакистан: Метро - спрете провала на синдикатите сега

В партньорство с UNI Commerce, UNI Global Union е глобална профсъюзна федерация, която представлява над 20 милиона работници в повече от 150 държави, наети предимно в сектора на услугите. UNI Commerce е един от секторите на UNI Global Union, който представлява повече от 160 синдикати и над 4 милиона работници, заети в индустрията за търговия на дребно и на едро

UNI Commerce кани профсъюзи, работници и активисти за човешките и трудовите права на хората по света да настояват Metro A.G. да възстанови на длъжност Тахир Мехмуд (Tahir Mehmood), Генерален секретар на Съюза на служителите на Metro Habib в Пакистан. Metro A.G. е мултинационална компания за търговия на едро с хранителни стоки, базирана в Германия, която извършва дейност в 26 страни по света с името METRO и MAKRO, включително в Пакистан, където служителите на Metro се борят за колективно споразумение от седем години. Ръководството на Metro Pakistan провежда кампания за провала на профсъюза чрез сплашване, насочена срещу синдикалните лидери чрез предупреждения, известия, промяна на работното място и статута на работа, както и уволнения. През последните няколко години няколко ръководители на синдикатите бяха уволнени от Metro Pakistan, включително всеки избран Генерален секретар на съюза от 2013 г. насам. Съвсем наскоро Metro уволни Тахир Мехмууд (Tahir Mehmood) (ГС на местния синдикат) през февруари 2021 г. за отсъствие, което се е случило през 2017 г. Тахир беше нает от Metro Pakistan в продължение на повече от 10 години. Можете да подкрепите Тахир и пакистанските служители на Metro, като изпратите съобщение до CHRO и местното ръководство на Metro; и като ги помолите да възстановят на работа Тахир, да прекратят провала на профсъюза и да преговарят със съюза за сключване на колективен договор.


Можете да помогнете! Въведете Вашето име и имейл адрес, след което кликнете върху „Изпращане на съобщение“ в долната част на тази страница.

Име:
[задължителен]
Имейл адрес:
[задължителен]
Вашият съюз:
Вашата държава:
Въведете съобщението си тук - или просто използвайте съществуващото съобщение.


Stop spam!
Enter the number 4817 here:

Thank you


Искате ли да получавате бъдещи предупреждения за спешни действия от нас?

Yes:
No:Вашето съобщение ще бъде изпратено на следните имейл адреси:
zahra.hussain@metro.pk, Marek.minkiewicz@metro.pk, andrea.euenheim@metro.de, globalsolidarity@uniglobalunion.org