This campaign is now closed.Puerto Rico: steun werknemers in de energiesector - stop privatisering


In partnership with Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries and UTIER. The workers of the Union of the Electricity and Irrigation Industry of Puerto Rico unite to work for and in defense of our common interests and rights and those of the entire working class and our people. That is why we believe in energy as a right of humanity -- and not a commodity.

De gouverneur van Puerto Rico gebruikt de privatisering van het elektriciteitsnet van Puerto Rico om UTIER te breken, de oudste en grootste onafhankelijke vakbond van het eiland, die al meer dan 79 jaar werknemers in de elektriciteitssector vertegenwoordigt. De overheid heeft vanaf 1 juni de exploitatie van het eilandnet overgedragen aan het particuliere bedrijf LUMA Energy. LUMA erkende de collectieve arbeidsovereenkomst van UTIER niet en meer dan 3.000 werknemers in de elektriciteitssector gingen in staking en weigerden voor LUMA te werken. De gouverneur voerde het contract uit ondanks de bezwaren van de weknemers en als gevolg daarvan heeft LUMA niet genoeg opgeleide medewerkers om het net goed te laten werken, waardoor de energievoorziening van het hele eiland in gevaar komt. Duizenden opgeleide elektriciens werden overgeplaatst naar niet aan de sector gerelateerde overheidsbanen bij instanties die het geld niet hebben om hun salarissen of andere arbeidsvoorwaarden te betalen.
Eis dat de gouverneur van Puerto Rico de rechten van de elektriciteitswerkers van het eiland erkent en hun banen in de energiesector veilig stelt!

Bekijk de video (in het Spaans)
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
utieroficial@gmail.com, oficialdeinformacion@fortaleza.pr.gov, secretariadelagobernacion@fortaleza.pr.gov, secretario@estado.pr.gov