Puerto Rico: Stöd elektriker - sluta privatisera


I partnerskap med Public Services International, en global fackförening med mer än 700 fackföreningar som representerar 30 miljoner arbetare i 154 länder och UTIER. Arbetarna i unionen för el- och bevattningsindustrin i Puerto Rico förenas för att arbeta för och försvara våra gemensamma intressen och rättigheter och för hela arbetarklassen och vårt folk. Det är därför vi tror på energi som en mänsklig rättighet - och inte en vara..

Guvernören i Puerto Rico använder privatiseringen av Puerto Ricos elnät för att bryta ner UTIER, öns äldsta och största oberoende fackförening, som har representerat elektriska systemarbetare i mer än 79 år. Regeringen överförde driften av öns nät till det privata företaget LUMA Energy från och med den 1 juni. LUMA erkände inte UTIER:s kollektivavtal och mer än 3000 elarbetare strejkade och vägrade att arbeta för LUMA. Guvernören genomförde kontraktet trots arbetarnas invändningar och som ett resultat har LUMA nu inte tillräckligt med utbildade anställda för att driva nätet på rätt sätt, vilket riskerar hela ön. Tusentals skickliga elarbetare överfördes till orelaterade statliga jobb på byråer som inte har pengar att betala ut sina löner eller förmåner. Krav att guvernören i Puerto Rico erkänner öns elektriska arbetares rättigheter och återställer deras jobb i elsystemet!


Du kan hjälpa till! Fyll i ditt namn och din e-postadress. Klicka därefter på ’Skicka meddelande’ längst ned på sidan.

Namn:
[nödvändigt]
E-postadress:
[nödvändigt]
Din fackförening/organisation:
Ditt land:
Skriv ditt meddelande här - eller använd helt enkelt standardmeddelandet.


Stop spam!
Enter the number 4978 here:

Thank you


Om du vill motta meddelanden vid blixtkampanjer från oss i framtiden, kryssa i följande ruta:

Yes:
No:Ditt meddelande skickas till följande e-postadresser:
utieroficial@gmail.com, oficialdeinformacion@fortaleza.pr.gov, secretariadelagobernacion@fortaleza.pr.gov, secretario@estado.pr.gov