Puerto Rico: Támogassuk az elektromos dolgozókat - állítsuk meg a privatizációt


Partnerünk a Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries and UTIER. The workers of the Union of the Electricity and Irrigation Industry of Puerto Rico unite to work for and in defense of our common interests and rights and those of the entire working class and our people. That is why we believe in energy as a right of humanity -- and not a commodity.

Puerto Rico kormányzója Puerto Rico elektromos hálózatának privatizációját arra használja, hogy megtörje az UTIER-t, a sziget legrégebbi és legnagyobb független szakszervezetét, amely több mint 79 éve képviseli az elektromos rendszer dolgozóit. A kormány június 1-jétől átadta a sziget hálózatának üzemeltetését a LUMA Energy magánvállalatnak. A LUMA nem ismerte el az UTIER kollektív szerződését, és több mint 3000 villamos dolgozó sztrájkolt, megtagadva a LUMA-nál való munkát. A kormányzó a szerződést a munkavállalók kifogásai ellenére kötötte meg, és ezzel az egész szigetet veszélybe sodorta, mert a LUMA-nak nincs elég képzett alkalmazottja a hálózat megfelelő működtetéséhez. Több ezer képzett munkást helyeztek át független kormányzati állásokba olyan szervezetekhez, amelyeknek nincs pénzük fizetni a bérüket vagy juttatásaikat.
Követeld, hogy Puerto Rico kormányzója ismerje el a sziget elektromos dolgozóinak jogait, és állítsa helyre munkahelyüket az elektromos hálózatnál!


Te is segíthetsz! Írd be a neved és az e-mail címed és kattints az „üzenet küldése” gombra a lap alján.

Név:
[kötelezõ]
E-mail cím:
[kötelezõ]
Szakszervezeted/szervezeted:
Országod:
Írd be saját üzeneted ide, vagy küld el a kész üzenetet.


Stop spam!
Enter the number 4971 here:

Thank you


Ha a jövõben kapni szeretnél hasonló figyelemfelhívó üzenetet tõlünk, kérjük, pipáld be itt:

Yes:
No:Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
utieroficial@gmail.com, oficialdeinformacion@fortaleza.pr.gov, secretariadelagobernacion@fortaleza.pr.gov, secretario@estado.pr.gov