Puerto Rico: Tue sähkötyöntekijöitä – ei yksityistämiselle


Yhteistyössä julkisalojen maailmanliiton,Public Services International, ja puertoricolaisen UTIER-liiton kanssa. PSI edustaa yli 700 ammattiliittoa ja niiden yli 30 miljoonaa jäsentä ympäri maailman. UTIER. UTIER on Puerto Ricon sähkö- ja kastelualojen liitto, joka puolustaa koko maan työväenluokan ja kansalaisten etuja. Me uskomme, että energia on ihmisoikeus - ei kauppatavara.``.

Puerto Ricon kuvernööri käyttää hyväkseen maan sähköverkon yksityistämistä murskatakseen UTIER:in eli saaren vanhimman ja suurimman, riippumattoman ammattiliiton. UTIER on edustanut sähköjärjestelmien työntekijöitä yli 79 vuotta. Hallitus siirsi saaren sähköverkon LUMA Energy -nimiselle yksityiselle yhtiölle viime kesäkuun 1. päivänä. LUMA ei hyväksynyt UTIER:in solmimaa työehtosopimusta, minkä johdosta yli 3000 sähkötyöntekijää kieltäytyi tekemästä töitä yhtiölle mennen lakkoon. Kuvernööri kuitenkin toteutti yksityistämisen työntekijöiden vastalauseista välittämättä. Tämän seurauksena LUMA:lla ei ole riittävästi ammattitaitoisia työntekijöitä sähköverkon toiminnan takaamiseksi, mikä asettaa koko saaren vaaraan. Ammattitaitoista sähköalan väkeä siirrettiin tuhansittain sellaisiin valtion töihin, jotka eivät vastaa heidän taitojaan. Näillä valtiollisilla laitoksilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa heidän palkkojaan tai muita etujaan. Vaadi Puerto Ricon kuvernööriä kunnioittamaan sähköalan työntekijöiden oikeuksia ja antamaan heille paluuoikeus sähköverkon toiminnan takaaviin töihin. Avaamalla tämän linkin voit katsoa espanjankielisen videon aiheesta:


Sinä voit auttaa! Lisää nimesi ja sähköpostiosoitteesi, klikkaa sen jälkeen 'Lähetä viesti' sivun alaosassa.

Nimi:
[pakollinen]
Sähköpostiosoite:
[pakollinen]
Ammattiliittosi/järjestösi:
Kotimaasi:
Lisää viestisi tähän - tai käytä tätä viestiä.


Stop spam!
Enter the number 4982 here:

Thank you


Jos haluat vastaanottaa viestejä meiltä tulevaisuudessa, ruksaa tämä ruutu:

Yes:
No:Viestisi lähetetään seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:
utieroficial@gmail.com, oficialdeinformacion@fortaleza.pr.gov, secretariadelagobernacion@fortaleza.pr.gov, secretario@estado.pr.gov