This campaign is now closed.Jordanië: ontbinding van de Jordaanse lerarenvakbond, ontslag van leraren en belemmering van vakbondswerk

In partnership with the Education International, the global union federation of 384 associations and unions in 178 countries and territories, representing 32.5 million teachers and other education employees.

LabourStart roept samen met Education International op om te protesteren tegen de ontbinding van de Jordanian Teachers' Association (JTA) en het massa ontslag van leraren, waaronder 14 JTA-leiders. De Jordaanse veiligheidstroepen hebben wederom leiders van de JTA gearresteerd en vastgehouden in verband met de vieringen van Wereldlerarendag. De oproerpolitie werd ingezet om een ​​einde te maken aan de vreedzame demonstraties die waren georganiseerd om het harde optreden tegen vakbonden aan de kaak te stellen. De JTA is op 31 december 2020 door de rechter in Amman ontbonden. Op 29 september 2021 verwierp de procureur-generaal het beroep van de JTA tegen deze ontbinding en de gevangenisstraf van één jaar voor alle 14 JTA-bestuursleden. JTA maakte van de gelegenheid van Wereldlerarendag gebruik om de voortdurende gerechtelijke intimidatie aan de kaak te stellen. JTA vroeg ook om alle barrières die leraren beletten hun recht op vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen uit te oefenen weg te nemen. De Jordaanse regering heeft noodwetten gebruikt die tijdens de pandemie zijn uitgevaardigd om vakbondsleden, leraren en onderwijswerkers gerechtelijk lastig te vallen. Ook is het arbeidsreglement voor ambtenaren aangepast om ontslag gemakkelijker te maken. Minstens 65 leraren zijn gedwongen om met vervroegd pensioen te gaan.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
info@pm.gov.jo, moecs@moe.gov.jo