Kampanjen er avsluttet.Jordan: Lærerforbundet oppløses, lærere sparket og fagforeninger motarbeides

I partnerskap med Education International, den globale fagforeningen for lærere og annet undervisningspersonell med 384 forbund tilsluttet fra 178 land, og som representerer 32,5 millioner medlemmer

LabourStart og Education International ber deg protestere mot oppløsningen av Jordanian Teachers' Association (JTA) og masseoppsigelsene av lærere, inkludert 14 fagforeningsledere. Jordanske sikkerhetsstyrker arresterte og fengslet ledende medlemmer av JTA under feiringen av World Teachers Day. Opprørspoliti ble sendt ut for å stoppe fredelige demonstrasjoner mot angrepene på arbeidstakerrettigheter.

JTA ble oppløst 31. desember 2020 av en domstol i Amman og 14 fagforeningsledere ble dømt til ett års fengsel. 29. september i år ble appellen fra JTA avvist. JTA brukte muligheten på verdens lærerdag til å protestere mot trakasseringen og krevde at alle hindere mot læreres grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle fjernes.

Jordanske myndigheter har brukt nødrett under pandemien for å trakassere fagforeningsmedlemmer, lærere og andre ansatte i skolene. Arbeidsreguleringer for offentlige tjenestemenn har også blitt utvannet for å gjøre det lettere å si dem opp. Minst 65 lærere har blitt tvunget til å slutte.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
info@pm.gov.jo, moecs@moe.gov.jo