Kampanjen er avsluttet.Kina: Løslat fengslede fagforeningsaktivister!

I partnerskap med Hong Kong Confederation of Trade Unions, den eneste uavhengige og demokratiske fagforeningssammenslutningen på kinesisk jord, og Globalization Monitor, en Hong Kong-basert sivilsamfunnsorganisasjon som overvåker globaliseringens virkninger på arbeidere og miljø.

Arbeidere i Kina har i mange år vært berøvet retten til å organisere seg fritt og danne uavhengige fagforeninger. Kinesiske lover gir All-China Federation of Trade Unions (ACFTU, et underbruk av Kommunistpartiet, myndigheten til å bestemme over alle fagforeninger, også grassrotforeninger. Derfor er lovlige fagforeninger veldig sjelden organisert uavhengig i tråd med arbeidernes interesser. Arbeidere må ty til andre typer selvorganisering under arbeidskonflikter.

Sommeren 2018 ble arbeidere ved Jasic Technology, en sveiseutstyrsfabrikk i sørlige Kina, sagt opp for å ha organisert sin egen fagforening, og seinere ble de anklaget av myndighetene for "å ha samlet seg i en folkemengde i den hensikt å forstyrre samfunnsordenen". Fortsatt er mer enn 40 fengslet for disse anklagene, inkludert arbeiderrepresentanter, studentaktivister og støttespillere.

I januar 2019 ble også flere arbeidstakerrettighetsforkjempere anklaget for samme forbrytelse. Kinesiske myndigheter undertrykker med tvang aktivister som slåss for retten til fritt å danne uavhengige fagforeninger og å ytre seg .. dette er åpenbare brudd på grunnleggende arbeidstakerrettigheter.

Hong Kong Confederation of Trade Unions (HKCTU) og Globalization Monitor (GM) krever at kinesiske myndigheter løslater og frafaller alle anklager mot arbeidere, faglige aktivister og deres støttespillere, og at myndighetene stopper all undertrykking av aktivister og uavhengige fagforeninger. Kina må følge ILOs konvensjoner om retten til å organisere seg fritt.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
content@mail.gov.cn