This campaign is now closed.Polen: Maak ontslag vakbondsleiders bij Castorama ongedaan

In partnership with UNI Commerce, part of UNI Global Union, a federation that represents more than 20 million workers in more than 150 countries, primarily employed in the service sector. UNI Commerce is one of the sectors of UNI Global Union that represents more than 160 trade unions and more than 4 million workers employed in retail and wholesale industry.

UNI Commerce roept vakbonden en werknemers wereldwijd op om Castorama aan te sporen om het ontslag van 10 vakbondsactivisten in Polen ongedaan te maken.

Castorama is een merk van Kingfisher PLC, een Britse multinationale bouwmarktketen met 12.000 werknemers bij 80 winkels in Polen. NSZZ Solidarnosc Commerce, een afdeling van UNI Commerce, startte een organisatiecampagne voor Castorama-werknemers.

De werkgever verhevigde zijn anti-vakbondsactiviteiten sinds september 2018 en ontsloeg onlangs alle 10 vakbondsleiders in Castorama Polen, waaronder Wojciech Kasprzyk, de voorzitter van de vakbond "Solidariteit" van Castorama in Polen. De werkgever probeerde de ontslagen te rechtvaardigen op grond van "het uitvoeren van activiteiten ten nadele van het bedrijf" en "het beschadigen van het imago van de werkgever". De bond maakte echter alleen maar gebruik internetplatforms en sociale media om werknemers te helpen en te organiseren. Ze uitten ook hun mening over de vijandige houding van de werkgever tegenover vakbonden en diens uit de weg gaan van sociale dialoog.

De vakbond en de arbeiders vechten terug. Internationale solidariteit kan Castorama-werknemers in Polen in hun strijd sterken en de werkgever ertoe bewegen zijn besluit te herzien.
U kunt Castorama-werknemers in Polen ondersteunen door een bericht te sturen naar de CEO van het bedrijf en het lokale management.

Bekijk de video
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
corpcomms@kingfisher.com, sebastien.krysiak@castorama.pl, slawomir.rogowiec@castorama.pl, solidaritywithcastoramaworkers@gmail.com