Kampanjen er avsluttet.Algerie: Løslat Ramzi Dardar, fagforeningsaktivist fengslet på fabrikerte anklager om terrorisme


In partnership with IndustriALL, PSI, and the IUF.


I mange år har uavhengige fagforeninger i Algerie vært utsatt for undertrykking. Dette har nå blitt intensivert på grunn av den voksende massebevegelsen for demokrati, 'Hirak'. Vi opplever masseoppsigelser av fagforeningsledere og -medlemmer, fagforeningskontorer som stenges av politiet, trakassering og fengslinger. Dette utgjør en pågående undertrykking som nå har gått inn i en ny og farlig fase.

30. juni arresterte politiet fagforeningslederen Ramzi Dardar, en bilmekaniker og leder av Union Algérienne des Industries (UAI) som representerer arbeidere i den uformelle industrisektoren, og som er tilsluttet den uavhengige hovedsammenslutningen COSYFOP. Dardar anklages for terrorisme og for å ødelegge moralen i militæret og nasjonal enhet på grunn av det han skriver på sosiale nettverk.

De globale fagorganisasjonene IndustriALL, PSI og IUF har bedt ILO om å intervenere og krever at regjeringen løslater Dardar og at de frafaller alle anklager mot han. Den algierske regjeringen har svart ved å overføre Dardar til en fengselsbygning som er reservert for fanger som sitter på dødscelle. Rettssak er ennå ikke fastsatt, og det er alarmerende rapporter om at hans fysiske og mentale helse er svekket.

Vi krever at algierske myndigheter uten forbehold løslater Ramzi Dardar umiddelbart, og at de respekterer internasjonale arbeidstakerrettigheter og andre demokratiske rettigheter, inkludert ILO-konvensjoner.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
President@el-mouradia.dz, contact@mjustice.dz, contact@mission-algeria.ch, consulat-algerie@consulat-algerie.ch, secretariat@consulatalgerie.be