A kampány lezárult.Algéria: Engedjék szabadon Ramzi Dardar szakszervezeti aktivistát, akit terrorizmus koholt vádjával börtönöztek be

  
Partnerünk az IndustriALL, PSI, és az IUF.


A jogokat és működésük elismerését követelő algériai független szakszervezetek évek óta elnyomással néznek szembe, amely most a demokráciáért küzdő tömegmozgalom, a Hirak megjelenésével fokozódott. Szakszervezeti vezetők és tagok tömeges elbocsátása, a rendőrség által bezárt és lezárt szakszervezeti irodák, zaklatás és bebörtönzés jelentik a folyamatos elnyomást, amely új és veszélyes szakaszba lépett.

Június 30-án az algériai rendőrség letartóztatta Ramzi Dardar szakszervezeti vezetőt, egy autószerelőt, aki az Algérienne des Industries (UAI) megválasztott vezetője, amely az ipari ágazatban dolgozókat képviseli és a COSYFOP független szövetség tagja. Dardart terrorizmussal vádolják, valamint azzal, hogy aláássa a hadsereg morálját és a nemzeti egységet a közösségi médiában megjelent írásaival.

Az IndustriALL, a PSI és az IUF global szakszervezetek felszólították az ILO-t, hogy avatkozzon be, és követelje, hogy a kormány engedje szabadon Dardar és ejtse az ellen felhozott összes vádat. Algéria Kormánya erre úgy reagált, hogy Dardart egy halálraítélteket őrző börtönbe szállította. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. Riasztó jelentések azt mutatják, hogy fizikai és mentális egészsége is romlik.

Felszólítjuk az algériai kormányt, hogy azonnal és feltétel nélkül engedje szabadon Ramzi Dardar-t, és teljes mértékben tartsa tiszteletben a nemzetközi normákban, köztük az ILO-egyezményekben meghatározott szakszervezeti és demokratikus jogokat.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
President@el-mouradia.dz, contact@mjustice.dz, contact@mission-algeria.ch, consulat-algerie@consulat-algerie.ch, secretariat@consulatalgerie.be