This campaign is now closed.Algerije: laat Ramzi Dardar vrij, vakbondsactivist die vastzit valse terrorismebeschuldiging

  
In partnership with IndustriALL, PSI, and the IUF.


Jarenlang hebben onafhankelijke vakbonden in Algerije te maken gehad met repressie, die toeneemt met de opkomst van de Hirak, de massabeweging voor democratie. Massaontslagen van vakbondsleiders en leden, sluiting van vakbondskantoren, pesterijen en gevangenschap maken deel uit van de aanhoudende repressie die een nieuwe en gevaarlijke fase is ingegaan.

Op 30 juni arresteerde de Algerijnse politie vakbondsleider Ramzi Dardar, automonteur en gekozen leider van de Union Algérienne des Industries (UAI), die werknemers in de informele industrie vertegenwoordigt en is aangesloten bij de onafhankelijke confederatie COSYFOP. Dardar wordt beschuldigd van terrorisme en van het ondermijnen van het moreel van het leger en de nationale eenheid door zijn uitingen op sociale media.

Wereldwijde vakbonden IndustriALL, PSI en IUF riepen de ILO op om in te grijpen en de vrijlating van Dardar bij de regering te eisen en het vervallen van alle aanklachten tegen hem. De Algerijnse regering reageerde met de overplaatsing van Dardar naar de afdeling met ter dood veroordeelde gevangenen. Een zittingsdatum moet nog worden vastgesteld. Alarmerende rapporten geven aan dat zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid verslechtert.

We roepen de Algerijnse regering op om Ramzi Dardar onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten en de vakbonds- en democratische rechten die zijn vastgelegd in internationale normen, waaronder ILO-verdragen, volledig te respecteren.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
President@el-mouradia.dz, contact@mjustice.dz, contact@mission-algeria.ch, consulat-algerie@consulat-algerie.ch, secretariat@consulatalgerie.be